dimecres, 28 de setembre del 2011

La comunitat educativa de Badalona torna a reclamar els projectes "penjats" per les retallades



La Plataforma Badalona es Mou per la defensa dels serveis públics ha tornat a sortir al carrer aquest dimarts al carrer per fer sentir la seva veu. Ho ha fet a la Plaça de la Vila, tot coincidint la amb la celebració del ple municipal. Han estat més d’un centenars de badalonins que han tornat a protestar per les retallades de la Generalitat. El col•lectiu concentrat, en aquesta ocasió, ha estat majoritàriament l’afectat per les tisorades en educació on s’han vist pares, alumnes i professors d’algunes de les escoles públiques de la ciutat que han vist com molts dels seus projectes quedaven aparcats pel govern català.
Les samarretes grogues s’han tornat a plantar amb pancartes i consignes a la Plaça de la Vila per protestar contra les retallades en matèria de sanitat i sobretot en educació. El tema, a banda de fer-se patent a les portes de l’Ajuntament, també ha estat protagonista al ple municipal a través del torn de paraula demanat per la Federació d’Associacions de Mares i Pares de la ciutat. Un cop més la representant de les AMPES de Badalona, Montse Conejo, ha reclamat la construcció dels edificis de l’Escola Lola Anglada, Bufalà II o Ventós Mir.


A fora els lemes i consignes es repetien: "Volem una escola digna", "Prou promeses" o "Sanitat i educació públiques, garantia d'igualtat d'oportunitats". El moviment, orquestrat per veïns i indignats de la ciutat, englobats sota la Plataforma Badalona es Mou per la defensa dels serveis públics té previst seguir amb les mobilitzacions. La propera serà la setmana vinent, el dia 4 d’octubre a les 7 de la tarda, amb concentració, passa carrers i assemblea pel districte VIII.

Font: http://www.lamalla.cat/infolocal/area_barcelona/article?id=488462

+info: http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2739



CONTINUAREM((((((

dilluns, 26 de setembre del 2011

Badalona es mou en defensa dels Serveis Públics

La Plataforma Badalona es mou en defensa dels Serveis Públics es va constituir a mitjans del mes d’abril a la fi de defensar el manteniment d’uns serveis públics i universals de qualitat, alhora que es denunciaven les retallades en aquest serveis bàsics i constitucionals.

Considerant l’ofensiva irresponsable que estem patint els Serveis Públics, i en conseqüència els ciutadans, per part dels nostres governants, ens veiem en l’obligació moral de defensar els nostres drets sortint al carrer per manifestar-nos en la defensa d’un sistema educatiu i sanitari públics i gratuïts, que ens ha suposat als ciutadans molts anys d’esforços, de lluita i d’inversió econòmica.


Ens veurem el proper dimarts,
27 de setembre, a les 18:00 hores, a la Plaça de la Vila de Badalona.

divendres, 23 de setembre del 2011

Dimarts Groc 27 de Setembre


Com ja sabeu a conseqüéncia de les retallades a Badalona no s'han començat a construir les escoles que ja estaven licitades i de les que estaven pressupostades encara no se sap res.


Aquest es un problema que ens preocupar molt a les famílies, com el fet de que pel curs vinent 2012-2013 amb les places que hi ha en aquests moments a Secundària, no hi ha places suficients per escolaritzar als nostres fills.

Hem de saber quina es la planificació pel curs vinent, com ja recordareu estan pendents els Instituts-escoles...

Els grups de l'oposició ens informen que presentaran una moció al Plé de l'Ajuntament el dimarts 27 de setembre en el que demanen que es faci tot el que s'havia pactat i signat en protocols amb l'anterior govern de la Generalitat.

Per tant Fampas demanarà la paraula per expresar la nostra preocupació i que volem que es compleixin els acords. Perquè estigui qui estigui el govern els ciutadans som els mateixos i continuem tenint les mateixes carències. Volem que es compleixin aquests acords i que ens donin solucions. El que volem és ENSENYAMENT DE QUALITAT, que facin el que calgui però que ho facin.

US CONVOQUEM A TOTES I TOTES A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT EL PROPER 27 DE SETEMBRE A LES 18 H., ANEU AMB LES SAMARRETES GROGUES I PORTEU PANCARTES

PER UN ENSENYAMENT DE QUALITAT

divendres, 16 de setembre del 2011

12 i 18 i dimarts i dimecres i non stop

 


El passat dilluns molta gent de Badalona va participar a la concentració convocada a la plaça de Vila, per SOMESCOLA, i evidenment no van faltar el groguillos, fins i tot una mare de l'escola Llibertat, una de les primeres escoles de Badalona grogues de la ciutat, va participar en la lectura del manifest en representació de les famílies de Badalona.

 
18 de setembre

Benvolguts companys i companyes!


Aquest diumenge es convoca a Barcelona ( i a moltes més ciutats de l'estat) una manifestació en favor dels serveis públics i en contra de les retallades que estem patint en tots els camps. Retallades que ens fan pagar als i les treballadores els nostres estimats representants, més preocupats pels bancs i mercats que per construir una societat més justa i equilibrada en tots els sentits.

Com a plataforma d'educació, a Catalunya es mou creiem que és el moment de participar, d'implicar-se i de demanar explicacions des d'una posició lliure de càrregues pre-electorals.

És per això que us convidem a venir el proper diumenge 18 de setembre a la plaça Urquinaona de Barcelona (18'30 H) per tal de poder anar com a columna d'Educació (i de color GROC) cap a la plaça Catalunya on s'afegiran més serveis públics.

Esteu tots i totes convidades!!!

Porteu tambors i instruments que la liarem groga!

Atentament,

Catalunya es mou!

diumenge, 11 de setembre del 2011

SOM GROCS!!!

Uns dels acords al que vàrem arribar a l'última Assemblea Groga és poder començar el nou curs escolar 2011-2012 mostrant des de totes les escoles públiques el nostre malestar a la Consellera Rigau per tal i com s'està tractant a l'Educació Pública per part de l'Administració. La manera més senzilla que se'ns acudia era portant una samarreta groga i engroguint els nostres centres al màxim.


Així doncs us animem a participar d'aquesta mobilització per tal que la Consellera sigui conscient que això no s'ha acabat i que la comunitat educativa estarà al peu del canó reclamant una Escola Pública de Qualitat mentre faci falta!!!




Les samarretes us les podeu fer, les podeu pintar, les podeu construir....molta gent ha fet models diferents i fantàstics!!!! La idea és que el groc sigui el protagonista del primer dia de curs!!

dimecres, 7 de setembre del 2011

Roda de Premsa a Badalona

LES RETALLADES EN EDUCACIÓ ES POSEN
DE MANIFEST EN AQUEST INICI DE CURS.

Badalona es mou convoca a tots els centres educatius i entitats socials de Badalona a manifestar el seu rebuig.

El proper dijous dia 8 de setembre a les 18h al local de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (Torrent d’en Valls, 6), la plataforma BADALONA ES MOU convoca  una roda de premsa per fer una  valoració del inici de curs a la nostra ciutat i també per anunciar la continuïtat de les accions grogues, per començar el proper dilluns 12 de setembre tots els que participem de l'Assemblea Groga us convidem a lluir una samarreta groga.




Des de Badalona es mou i l'Assemblea Groga , encetem un curs ple de reptes on serà necessari trobar-nos i donar respostes com a Comunitat Educativa, avançant per aconseguir un ENSENYAMENT PÚBLIC  DE QUALITAT.
Us animem a totes i a tots a treballar per aconseguir-ho

dilluns, 5 de setembre del 2011

IV Assemblea Groga

El proper dia 5 de setembre a les 19’00 tindrà lloc la IV Assemblea Groga. Es realitzarà a l’Hospitalet de Llobregat (Escola Ramon Muntaner, C/ Ermita 60-64).

Tots i totes esteu convidats i és prou important que ens trobem i continuem amb la línia encetada el curs passat de compartir la mobilització en favor d’una Educació Pública de qualitat en un marc format per tota la comunitat educativa.

La proposta d’ordre del dia és la següent:


1. Benvinguda amb breu explicació de l’origen i trajectòria de la plataforma groga

2. Aprovació de l’acta de l’assemblea del dia 29 de juny

3. Tancar el manifest elaborat per la “comissió del manifest” que es va redactar a partir de la primera assemblea i presentar-lo el setembre a tota la comunitat.

4. Treballar per coordinar-nos amb el moviment de plaça Catalunya.

5. Treballar perquè el 12 de setembre totes les escoles portin una samarreta de color groc com a senyal de rebuig a l’inici de curs on el diàleg amb la comunitat educativa no ha existit.

6. Crear una comissió que treballi per presentar un recurs o una reclamació al síndic de greuges pel desprestigi de l’ensenyament públic de qualitat que s’està produint amb les polítiques educatives dels últims quatre anys.

7. Programar una festa groga per la propera tardor.

8. Mantenir pel curs vinent la dinàmica de dimarts grocs (dies de colors).

9. Coordinar entre tots un bloc-agenda per facilitar la comunicació interna.

10. Precs i preguntes