Qui som?

QUI SOM?
Badalona es Mou és una plataforma de defensa de l'ensenyament públic i de qualitat a la ciutat. En formen part la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Badalona i una gran representació del professorat de centres públics de la ciutat.

QUAN VA SORGIR LA PLATAFORMA?
Atenent la petició de suport que diversos claustres havien fet a les famílies, l'assemblen de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de centres públics de Badalona (FAMPAS Badalona) va decidir impulsar la Plataforma, que es va crear oficialment el 14 de desembre de 2010.

QUÈ VOLEM?
Defensar l'ensenyament públic Demanem a les administracions que donin prioritat a l’educació, i defensem el model d’educació pública, de qualitat, gratuïta, integradora i amb igualtat d’oportunitats d’accés al sistema.

Denunciar les polítiques que fan perillar la qualitat Creiem que algunes polítiques que impulsen el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona posen en perill l'ensenyament públic, i per això promovem accions de protesta. Una mostra d'això és la nostra adhesió a la iniciativa Dimarts Groc, que segueixen 30 centres de la nostra ciutat.

Treballar per la unitat del món educatiu 
Badalona es Mou es un espai de treball conjunt entre professorat i famílies on es plantegen i es debaten temes educatius, buscant la unió i una postura comuna de tota la comunitat educativa.

Roda de premsa de presentació  14/12/2010

1 comentari:

  1. Benvolguts i benvolgudes

    Aprofitem la present per presentar-nos i informar-los de les nostres actuacions. Som la plataforma altreScola el nostre objectiu és treballar per aconseguir una escola pública, igualitària, no segregadora i per tant gratuïta. Per això hem decidit actuar en la proximitat, actuem a les escoles de les nostres filles i fills per transformar-les en escoles públiques i igualitàries. Escoles que garanteixin els drets i llibertats de les famílies. Denunciem els abusos a què ens té acostumat l'escola pública d'imposar copagaments il·legals. Moltes vegades aquests copagaments sota el concepte de material, socialització de llibres, AMPA ... són desorbitats i pocs transparents. Creiem que la solució passa per regularitzar aquesta situació, per això considerem que el primer pas és exigir a les direccions dels centres educatius que desglossin aquestes quotes en els diferents conceptes que sufraguen i que garanteixin que les famílies es sumin des de la llibertat i el convenciment i no des de la imposició.
    Hi ha centres que poden arribar a cobrar en concepte de material i socialització 250 euros per nena o nen mentre que altres centres a la mateixa ciutat poden arribar a cobrar 85 euros generant així desigualtat d'oportunitats d'aprenentatge a l'escola pública. Vist que l'administració sembla no tenir intenció de posar ordre en aquest descontrol de quotes, convidem a les famílies a que passin a l'acció i exigeixin als centres de les seves filles i fills que desglossin les quotes i garanteixin que les famílies se sumin des de la llibertat i el convenciment als conceptes que considerin oportuns. Compte no sempre ha de ser la totalitat de la quota. Una família pot decidir pagar el concepte de socialització i una altra no, o una família pot decidir pagar el concepte de material i una altra no. En aquesta línia és obligatori que l'escola publiqui el material i els llibres necessaris que necessitaria l'alumnat de cada nivell per seguir el curs amb normalitat per si alguna família no vol pagar les quotes proposades pel centre educatiu.



    Si ho desitgen poden consultar les nostres reivindicacions en instagram #altreScola o facebook: altreScola.

    Ens agradaria contar amb vosaltres en la nostra reivindicació i ens agradaria tenir una trobada, si es possible per tal de compartir inquietuts.


    Atentament



    Plataforma altreScola

    ResponElimina