dijous, 28 d’abril del 2011

Badalona es mou en defensa dels serveis públics


El passat 18 d'abril es van reunir representants de diferents entitats de Badalona, com: FAVB, AAVV, AMPA's, FAMPAS, CCOO, UGT, COMITÉS DE TREBALLADORS DE SERVEIS ASSISTENCIAS I CAN RUTI, …



La plataforma Badalona es mou en defensa dels serveis públics prepara accions.

Es va acordar presentar dues mocións al Ple de l’Ajuntament en defensa dels serveis públics educatius i sanitaris. Les mocions aniran acompanyades de la demanda de paraula al Ple, alhora que a la plaça de la Vila es farà una concentració convocada per les diverses entitats. El dilluns 2 de maig, es presentaran les dues mocions, en defensa dels serveis educatius i sanitaris.

En la roda de premsa de presentació, el president de la FAVB, Manolo López, ha remarcat l'esperit unitari de la plataforma i la realització d'una propera trobada, on ja s'han convocat a més entitats i grups polítics. Raül Martin, representant del comitè de BSA ha denunciat que les mesures del conseller de sanitat provocaran tancaments de serveis, de llits, de quiròfans, disminució de personal, acomiadaments, i una "afectació als usuaris". Montse Conejo, en representació de les AMPA ha parlat de retallades "reals" de pressupostos. El professor que l'acompanyava ha fet una crida per l'escola pública com a "la garantia per als pares per satisfer les necessitats educatives dels seus fills".

El candidat a l'alcaldia pel grup municipal d'IV-EUiA, Carles Sagués, ha fet èmfasi en la importància que no es perdi el suport educatiu com poden ser els plans d'entorn, o la construcció i manteniment d'edificis escolars com el Lola Anglada, el Bufala II o el Pau Picasso, així com la defensa i manteniment dels serveis sanitaris a Badalona.

Per la seva banda la coordinadora general de CCOO, Maria Gallardo, ha denunciat que el govern de CiU "suprimeix l'impost de successions als rics per valor de 450 milions d'euros i fa retallades de 1.000 milions d'euros en sanitat". Per a Felipe Barrera, secretari comarcal d'UGT, el conseller "no creu en la sanitat pública" i les retallades són "una decisió política".

+info

1 comentari:

  1. El proper dimecres 4, CCOO, USTEC i UGT convoquem a concentracions davant de totes les escoles i instituts de tot Catalunya, a penjar cartells i pancartes en contra de les mesures...

    Expliquem a la ciutadania que comporten aquestes mesures: la pèrdua dels recursos adients necessaris que permetin abordar el fracàs escolar i la millora de la qualitat de l’ensenyament públic.

    Convident-los a expressar el seu rebuig sumant-se a les concentracions davant dels centres a totes les localitats de Catalunya.

    Mestres, pares i mares, alumnes de secundària, FP... 4 de maig, concentracions a tots els centres públics.

    Enganxem cartellls i pancartes en contra de les retallades a l'ensenyament públic!

    Seguim l'exemple dels companys i companyes de sanitat, dels ususaris dels serveis de salut, i organitzem-nos per fer front a unes mesures que posen en perill els serveis públics, l'ensenyament públic, la sanitat pública...

    Badalona es mou. L'escola pública és mou. CATALUNYA ES MOU! Per un maig groc de lluita i mobilització!

    http://conc.ccoo.cat/ensenyament/imatges/prou_retalls_abril.gif

    ResponElimina