divendres, 18 de novembre del 2011

Educació, sanitat: pública i de qualitat

Metges, infermeres, professors, alumnes i persones de totes les generacions es manifesten contra les retallades en educació i sanitat

Article de: Albert Batlle per a Badanotis


Des del moviment Badalona Indignada i coincidint amb la recent Vaga de metges, que es va dur a terme els dies 15 i 16 de Novembre; aquest dijous s'ha produït al centre de Badalona, una protesta multitudinària contra les retallades en Sanitat i Educació. Metges i professors, alumnes i pacients van unir-se conjuntament en manifestació, dies abans de les Eleccions Generals del 20 de Novembre.

Groc per la educació, blanc per la sanitat

L'èxit rotund de la manifestació ha estat marcada per dos colors característics. El groc per la educació, on pares, alumnes i professors de diferents instituts de Badalona, portaven samarretes amb missatges reivindicatius per a una educació de qualitat i pública. D'altre banda, el color blanc ha destacat per les bates de metges, amb missatges de protesta com "amb la salut no s'hi juga".

Tarda de protesta i reivindicació

A tres quarts de sis de la tarda es començava a concentrar gran quantitat de persones, però no ha sigut fins a un quart i cinc de set, mitja hora més tard, que ha començat la manifestació.

Crits de "educació, sanitat: pública i de qualitat", entre d'altres, acompanyats de xiulades, palmades i cops de timbal, iniciaven una tarda de protesta contra les retallades, davant les portes de l'Hospital Municipal de Badalona.

Després de diferents crits de protesta, es va crear un cadena humana que unia l'Escola Jungfrau fins l'Ajuntament de Badalona, passant per davant de L'hospital Municipal. Fet que ha portat a la Guàrdia Urbana tallar l'Avinguda de Martí i Pujol, Carrer Vía Augusta, Carrer de Sant Anàstasi i Carrer de Francesc Layret. La cadena humana es va anar estirant fins arribat l'Ajuntament acompanyada, en tot moment, de crits de protesta, de reivindicació i missatges cap als vianants com "No ens miris, uneix-te".

Badanotis s'ha apropat llavors algun dels manifestants el qual ens explicava que "volem una sanitat de qualitat i d'igualtat i una educació d'igualtat per als nostres fills" també afirmava contundentment que "ens estan fen retallades i ens ho estan treien tot".

Manifestació pacífica i lectura de manifestos a la Plaça de la Vila

Diferents fonts apuntaven que la cadena humana, que s'havia desglossat en una concentració, comptava amb més 500 persones a la Plaça de la Vila, on es varen produir més crits de protesta en contra de les retallades. Posteriorment es va fer una lectura de la precarietat en els serveis de la sanitat i la educació per part de dos professionals dels sectors respectivament.

Els portaveus de la manifestació varen declarar públicament que "la lluita no ha acabat" i varen convidar als ciutadans de Badalona a participar en una manifestació el dia 24 de Novembre a L'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i una altre, el dia 29 a la Plaça de la Vila.

font: http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2991

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada