divendres, 22 de juny del 2012

Rigau i el Groc


"La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, planteja que escollir el groc com a color de rebuig a les seves mesures aconsegueix uniformitzar una massa i això fa que algunes persones facin coses que individualment no farien"

Escolta que diu la Rigau: 


_____________________

Aquesta vegada té raó la consellera, el groc aconsegueix que “algunes persones facin coses que individualment no farien”, es tracta d’un dels principis bàsics de l’associacionisme i del treball col·lectiu. El costum de veure a la comunitat educativa com un espai d’enfrontament entre els diferents sectors que en formen part, fa difícil entendre que s’amaga darrera del groc, la resposta és ben senzilla, la samarreta groga no amaga res, ens al contrari al davant  hi ha una llegenda ben clara “SOS, ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT”. Un crit d’auxili, un  crit que hom pot cridar alhora i que ens permet sortir al carrer de la mà per defensar un  dret bàsic.

Som estudiants, mestres, mares, pares, personal no docent i qualsevol que entengui que la qualitat en l’ensenyament públic és l’objectiu d’un brutal atac dirigit des de tots els nivells de l’administració pública. És preocupant no saber com desmuntar aquest moviment, mes enllà de la desqualificació. Son molt diverses les accions triades pels diferents col·lectius per posar de manifest aquest descontent, moltes vegades sense cap tipus de reconeixement a nivell mediàtic doncs es tracta d’accions als centres educatius o a les places de la vila dels diferents municipis, però amb una característica comú, la constància i un increment gradual de la participació.

És evident que la Consellera no ha escoltat aquestes veus i és evident que la necessitat imperiosa de fer sentir aquest crit d’auxili fa necessari assolir nivells de proximitat física que segurament no son desitjables, d’aquesta manera si més no és tranquil·litzador per la consciència col·lectiva assegurar-se que el missatge arriba la seva destinatària.

L’Educació Pública de Qualitat és un dret al que no renunciarem, i que seguirem defensant conjuntament, de groc o del color que sigui, i no callarem.


_______________________
David Guerrero
Secretari de FAMPAs Badalona



3 comentaris:

  1. Genial i molt ben dit/explicat David!
    Felicitats per la feina i qualsevol cosa aquí estem!

    ResponElimina
  2. Genial i molt ben dit/explicat David!
    Felicitats per la feina i qualsevol cosa aquí estem!

    ResponElimina
  3. Hem fet diana! Blanc groc directe a la cara dura de la consellera. "Massa despersonalitzada" és el que veu cada matí en el mirall de casa seva.

    ResponElimina