dimarts, 6 de maig del 2014

NO A LA PRIVATITZACIÓ DE L’ESCOLA PÚBLICA, NO AL TANCAMENT D’AULES

NOTA DE PREMSA




Badalona es mou lluitarem per a mantenir el nombre d’aules de les escoles pública de la ciutat i la disminució d’alumnes per aula per atendre millor la diversitat i millorar la qualitat dels centres públics.

Badalona Es Mou, Plataforma de defensa de l'ensenyament públic promoguda per la Federació d'AMPAS de Centres Públics de Badalona conjuntament amb el Professorat manifesta que:
- En dos cursos, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el vist-i-plau de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, vol suprimir 2 aules públiques de P3 a la ciutat de Badalona. El curs 2013-14 ha eliminat un P3 a Llefià, i per al curs 2014-15 en vol eliminar un altre a La Salut.

- Malgrat les afirmacions contradictòries i canviants, així com el ball de xifres en el nombre de places públiques ofertades a Badalona per als cursos 2013-14 i 2014-15, la realitat és que la ciutat de Badalona pot perdre 50 places públiques de P3 en 2 anys.

- Per al curs 2014-15, l'escola Pere de Tera, que ha rebut 35 sol·licituds per a P3, i l'escola Baldiri Reixac, que n'ha rebut 33, perden una aula de P3; mentre una escola privada concertada de Llefià amb una demanda de només 16 places manté el concert i l'aula de P3.

- Les dades demostren que la política del Departament d'Ensenyament a la nostra ciutat consisteix en:

·         Eliminar places públiques de P3.
·         Augmentar la ràtio de les escoles privades concertades.
·         Mantenir aules de l'escola privada concertada amb baixa demanda de places.
·         Mantenir el concert d'escoles privades concertades sancionades per frau en la gestió de dades de l'alumnat i en el procés de matriculació.
·         Promoure la privatització del sistema educatiu afavorint l'oferta de l'escola privada concertada en detriment de l'oferta de l'escola pública.

Per tot això, reclamem al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i a l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Badalona que:

-          La ciutat de Badalona recuperi les 50 places publiques de P3 suprimides.
-          Eliminació progressiva dels concerts amb l’escola privada amb poca demanda  i manteniment de les places públiques de P3 de les escoles de Badalona.
-          S'elimini el concert d'aquelles escoles privades concertades sancionades per frau en la gestió de dades de l'alumnat i en el procés de matriculació.

Malgrat els esforços del Departament per confondre i intimidar a les famílies, malgrat l’ocultació malaltissa de la seva planificació que obeeix a les directrius politiques que estableix l’actual Consellera d’Ensenyament i malgrat la passivitat i desconeixement que membres del nostre Ajuntament exhibeixen als mitjans de comunicació, no ens quedarem de braços creuats. La comunitat educativa de Badalona, organitzada en la plataforma de “Badalona es mou”, no permetrem la privatització de l’escola pública i denunciem la demagògia del govern del PP a la ciutat i de CiU a la Generalitat de Catalunya per justificar el tancament d’aules en centres públics i, amb els mateixos criteris, mantenir-les en els centres privats concertats pagats amb diner públic.“Badalona es mou” crida a la mobilització de tota la comunitat educativa per defensar el dret a una educació pública de qualitat per a totes les nenes i els nens de la ciutat.

Badalona, 6 de maig de 2014


Pancarta penjada el (05/05/14) al Baldiri Reixac
Concentració (05/05/14) al Pere de Tera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada