dimarts, 27 de maig del 2014

#TotsSomBaldiri Intervenció al Ple Municipal

HEM ACONSEGUIT L'ASCENSOR, PERÒ FALTA EL P3!
#TotsSomBaldiriReixac
RIGAU NO TANQUIS EL MEU P3!




AVUI DIMARTS 27 de MAIG anem al ple de l'Ajuntament a parlar del que ens esta passant i necessitem. Amb la força i l'esforç de tot@s hem aconseguit el compromís de construir l'ascensor pel curs vinent, però encara no ha acabat la lluita. No ens han dit res del P3 que ens han robat.

La representant de l'AMPA del Baldiri Reixac, defensarà avui els següents arguments al Ple de l'Ajuntament de Badalona, i ho  farà en nom de tots i totes aquelles que no s'arronsen i exigeixen una Educació Pública de Qualitat per a tothom!


  • Acord de moció d’avui està bé, però no és suficient. L’Ajuntament ha de prendre mesures per evitar el tancament no només del Baldiri, sinó de qualsevol escola pública de Badalona.


  • Promoure i demanar disminució de ràtios. Si hi ha menys nenes i nens per a escolaritzar el govern pot fer dues coses: mantenir les retallades a les oportunitats dels infants tancant aules a l’escola pública o disminuir el nombre d’alumnes per aula per a afavorir la diversitat  potenciant les habilitats i capacitats dels infants i obrint així una porta al seu futur.


  • Baldiri des del 2006 acord de govern per fer unes obres que impliquen gran inversió per reformar l’edifici, proposta institut escola, que es posposada.  Fa  5 anys va passar a ser una escola de doble línea. .Canvis  que fan que no s’arreglin petites coses esperant les grans remodelacions, i que generen inestabilitat al claustre.


  • Escoles d’alta complexitat, que seràn dotades de més recursos, curiosament tots els centres del voltant del Baldiri ho són, però aquest no ho és.


  • Prioritzar l’escola  pública front la concertada. Diners cap a escoles d’elit i que segreguen.


  • No pot ser que es mantingui una línia amb 16 preinscripcions de la concertada al mateix barri i no es vulgui mantenir dues línies amb 35 preinscripcions, tenint en compte, a més a més, que mantenim la matrícula viva. El Barri de la Salut, amb un índex important d’immigració, hauria de comptar amb aules d’acollida i en lloc de tirar endavant aquest tipus d’iniciativa la Generalitat, amb el vist i plau del nostre Ajuntament, decideixen tancar la segona línia del Baldiri Reixac. Sens dubte els nostres governants no estan defensant els interessos de la població que ho està passant més malament.


  • Badalona té desbordats serveis socials, CSMIJ, centres oberts…. Fem una distribució dels diners que prioritzin les necessitats bàsiques de la ciutat. No volem mesures populistes com la de llibres per tothom.(aposta per la socialització aportant diners als centres)


  • Ascensor sembla que es farà, gràcies a les protestes, però vetllarem perquè s’acompleixi la “nova promesa” i per controlar les dates


  • Comptem força del grup, comunitat educativa de Badalona, que lluitem pels nostres fills, pels nostres drets.


  • La qualitat de l’educació té a veure amb molts factors: la qualitat de l’edifici, la preparació dels mestres, la metodologia de treball, la utilitat dels aprenentatges, l’atenció a l’alumnat,... i tots ells s’unifiquen per aconseguir que els nens i les nenes puguin desenvolupar les seves capacitats i habilitats en un entorn que els faci créixer en confiança i potencïi la seva autonomia personal .


  • Les decisions polítiques que, amb l’excusa de la crisi, estan prenent els governs actuals van en sentit contrari, s’hi han afegit, en els darrers anys, unes aules massificades, una disminució del nombre de mestres i una reducció de serveis educatius a l’escola pública,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada