divendres, 20 de desembre del 2013

Les Ciències i Lola Anglada, ni a mig gas!

La situació dels centres en construcció d’Educació Pública a Badalona esdevé preocupant.

Les escoles de Les Ciències i Lola Anglada, després de més de 5 anys de lluita i d’endarreriments constants en la construcció dels seus respectius edificis nous, començaran a mig gas a les noves instal·lacions perquè els edificis encara no tenen data d’acabament i el trasllat es fa quan encara no s’han finalitzat les obres. Això vol dir que durant un temps (que l’Administració no ha sigut capaç de concretar) l’alumnat i l’equip docent hauran de conviure amb les obres al centre, cosa que des de començaments de curs ja els ha tocat partir al cicle infantil del Lola Anglada.

Tot i així, sembla una bona notícia: terres acabats; parets, portes, pissarres, radiadors i llums col•locades; passadissos amplis; tutories; classes lluminoses... tot a punt per poder fer el trasllat i deixar enrere una etapa plena de mentides i d'incerteses. Però la realitat ens fa tornar a tocar de peus a terra i de moment no podran començar les classes a les noves instal·lacions el proper 8 de gener perquè sembla ser que l’administració no ha tingut temps suficient per anar enllestint tota la paperassa necessària per posar en marxa un nou centre (poder la falta de costum hi té a veure). 

Ara, en l’últim moment, resulta que ambdós centres es troben que no tenen donat d’alta el subministrament del gas, per tant no tenen aigua calenta ni calefacció. L’Acte d’ocupació i el lliurament de les claus, s’hauria de fer una vegada s’han donat i verificat tot els permisos d’aigua, llum i gas. Us podeu imaginar...ara què passa?...què diran el cap d’obres de Serveis Territorials o l’empresa constructora... total que les famílies i docents tornen a ser víctimes de tanta incompetència.

La situació s’agreuja si fixem la mirada en les escoles com Badalona Port, Montigalà o Ventós Mir que es troben al començament d’aquest camí, i on res apunta a que el procés pugui ser més ràpid. I ja resulta del tot decebedor si pensem que tota aquesta canalla que ha necessitat que la infraestructura de primària de la nostra ciutat s’ampliés va creixent i ja estan arribant a Secundària on no hi ha prevista cap actuació, ni tan sols a l'INS Ventura Gassol. Per tot això, no és estrany que la FaPaC demani la dimissió de la Consellera Irene Rigau, en aquest cas per les beques menjador, el què resulta evidentment és què la Sra. Rigau no té entre les seves prioritats l’Educació Pública de Qualitat, i parlant de beques menjador, l'Ajuntament de la nostra ciutat va anunciar fa uns mesos una fantàstica partida de 1.400.000€ per beques menjador...què de moment només ha arribat als mitjans de comunicació doncs a les escoles encara les esperen!

Estat actual de l'Escola Les Ciències (BufalaII)
Interiors Escola Lola Anglada


Article redactat amb la participació de les AMPAs de les escoles Lola Anglada i Les Ciències


Carta que la Comissió d'obres de l'Escola Bufala II (Les Ciències) 
Avui dia 20 de desembre de 2013, han fet arribar en mà aquesta carta a la Sra. Mercè Julia ( Cap de Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar de Barcelona Comarques)


Bon dia Mercè,
Després de la visita i de les explicacions, tant teves com del responsable d’ infraestructures.cat i de la representant de l’ajuntament, ens havíem quedat més tranquils, encara que el dia 8 no estiguéssim a l’escola, però tal i com et vam comentar, degut a això, com a comissió d’obres i representants dels pares hem fet les nostres gestions i podem garantir que no vau dir tota la veritat o com a mínim vau dir la vostra.
Per creure’ns que el col•legi estarà el dia 7 de gener hem de fer un altre acte de fe com gairebé sempre, perquè veritablement falten molts detalls per acabar. Si treballen tots els dies de festa possiblement estarà enllestit i més, quan us heu compromès a fer portes obertes, sempre i quan no us en torneu a desdir.
Respecte al tema del gas, aquí sí que no podem dir que no és culpa vostra. La llicència per l’obertura del carrer per poder fer l’escomesa està caducada i casualment qui dona aquesta llicència és l’ajuntament. És increïble que això pugui passar, avui dijous dia 19 ha arribat la renovació d’aquesta llicència a mans de la companyia del gas i ens han dit que si no plovia, avui mateix hi anaven, i si no demà divendres dia 20. Però, a més, hi ha un altre problema tècnic i és que la instal•lació realitzada no compleix la normativa i que per tant no se li pot donar el vist i plau. Evidentment això no és un problema de la companyia del gas tal i com heu volgut fer-nos veure.
A partir d’aquí us agrairíem que se’ns donés una altra vegada una explicació raonable perquè no podem començar les classes el dia 8 de gener.

Atentament,
La comissió d’obres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada