dissabte, 14 de maig del 2011

La ‘marea groga' es mobilitza a favor de l'educació pública

Font: Diari Avui / Laura Nicolás / 14 maig

Les samarretes de color groc amb el lema SOS. Ensenyament públic de qualitat van ser les protagonistes de moltes de les mobilitzacions que dimecres es van convocar contra les retallades a les portes dels centres escolars. Una marea groga que va néixer molt abans de l'anunci d'ajustos pressupostaris però que s'ha estès com una taca d'oli a mesura que avança la tisorada. La iniciativa va sorgir a Badalona, on les famílies van decidir, al començament d'aquest curs, fer un front comú amb els mestres, en comptes d'enfrontar-s'hi per suspendre les sortides extraescolars a causa de l'eliminació de la jornada intensiva al juliol.

El salt fins a convertir-se en una marea groga va tenir una parada al Baix Llobregat. Els badalonins van tenir notícia que un grup de mestres de Castelldefels estava fent unes samarretes reivindicatives. Van decidir adoptar-les i, actualment, identifiquen el moviment. Només a Badalona, 30 dels 34 centres són “escoles grogues”, és a dir, “mestres, famílies i alumnes van plegats i ho demostren vestint, inicialment era els dimarts però ara és qualsevol dia, la samarreta groga”, explica David Guerrero, de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Badalona.

La taca groga, però, s'ha anat estenent i, en els dies previs a la manifestació d'avui, s'han distribuït moltíssimes samarretes. Només en una tarda, la de dijous, escoles de les Franqueses del Vallès, el Prat de Llobregat o Montcada i Reixac, entre d'altres, van recollir unes 1.200 samarretes. A més, segons explica Guerrero, molts pares, professors i estudiants vestiran avui de groc, encara que no portin la samarreta oficial, i també portaran globus i banderes d'aquest color.

Tant plataformes com Badalona es Mou (que a banda de les escoles grogues també integra entitats veïnals i professionals de la sanitat), com sindicats de l'ensenyament públic, altres entitats de pares i mares, i organitzacions d'estudiants, esperen una assistència massiva de la comunitat educativa a la protesta, atès el malestar que existeix i que, en el cas dels docents, ve de lluny però que s'ha incrementat en les últimes setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada