dijous, 6 de setembre del 2012

Info: CONVOCATÒRIA DE VAGA A L'ENSENYAMENT PÚBLIC

Davant les mesures neoliberals que el Departament d'Ensenyament està portant a terme, amb la conseqüent degradació de l'ensenyament públic i empitjorament de l'atenció a l'alumnat, i com a mostra de rebuig total vers les mateixes, la Coordinadora d'Interzones (nascuda arran de l'auto organització assembleària del professorat), ha acordat un calendari de mobilitzacions pel curs 2012-13.
Com a part d'aquestes mobilitzacions, la Coordinadora d'Interzones, amb el suport de la Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball (CGT), ha convocat formalment una vaga dels centres educatius públics els dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d'adults), i els dies 26 i 27 de setembre. Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions continuaran en forma de vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals, valorable pel propi comitè de vaga en assemblea oberta a tot el professorat.

Amb aquestes jornades de vagues i mobilitzacions, la Coordinadora d'Interzones es planteja tres objectius principals per tal de poder retornar als centres públics la qualitat, els recursos i els docents necessaris per afrontar amb garanties d'èxit l'educació de les futures generacions:

a- No a l'acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l'horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).

b- Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d'Ensenyament.

c- Establiment d'un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d'un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l'Administració.

Fem una crida a tot el professorat i equips directius dels centres a difondre i secundar aquesta convocatòria nascuda de les bases, així com a participar activament en les assemblees de zona i mobilitzacions que es duran a terme com a part del procés de lluita que ara comencem i hem d'anar fent créixer, amb la implicació de tots, dia rere dia. 


Perquè l'educació pública i de qualitat no està en venda ni de rebaixes, la lluita serà llarga, i ara és el moment d'encetar-la. 

Coordinadora d'Interzones

Contacte:
Interzones.docent@gmail.com
Enllaços:
http://interzonesdocent.blogspot.com.es/ http://www.facebook.com/#!/interzones.docent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada