dimarts, 12 de març del 2013

Que passa amb l'Escola Bufalà II (Les Ciències)? Les Famílies demanen un compromís ferm!

Carta que moltes famílies de l'Escola han fet arribat a la Direcció de Serveis Territorials de Barcelona Comarques:

Sóc pare/mare d’un alumne de l’escola Bufalà II, de Badalona. Em poso en contacte amb vostè a través d’aquesta carta preocupat per la situació de les obres de l’edifici que se suposa hauria de ser la nova escola del meu fill.

Des de principis del mes de desembre l’obra del nou edifici està pràcticament parada. Tenint en compte el llarg currículum de retards que aquesta obra ha protagonitzat (concessió de pressupost, concurs d’empresa constructora a la que s’adjudica el projecte, inici de l’obra…)  i que durant el 1er trimestre del curs teníem que haver fet el trasllat, vostè entendrà que la situació és realment preocupant, incomprensible i sorprenent.

Aquest curs l’escola ens comunica que el trasllat el farem a principis del 3er trimestre, no a finals del 1er. Aquesta és la versió oficial que des del Departament d’Ensenyament li donen a la nostra directora, Pilar Peralta. En canvi, els pares veiem i constatem que a  l’obra hi ha 2 persones treballant, alguns dies, no sempre. Com pot ser? Durant un temps hem confiat en la seva paraula.
Avui, dimecres 13 de febrer, alguns pares ens hem posat en contacte amb el Departament d’Ensenyament i l’única resposta que hem obtingut ha sigut que vostès no informen als pares sobre l’estat de les obres.  Entenc que els pares som part implicada, més aviat afectada, i som del grup que ha de rebre tota la informació. I jo crec que no haurien d’esperar a que nosaltres truquéssim.  Haurien de preveure la dificultat del dia a dia en una escola cada vegada menys condicionada pel volum de nens que acull. Jo entenc que vostès haurien de facilitar, ajudar, solucionar….

El dia a dia dels nostres fills és de precarietat escolar, i li posaré uns exemples: grups que comparteixen aula, nens que fan classe de llengua al menjador escolar (només quan l’horari ho permet),aules cada vegada més petites,  nens d’infantil que per fer psicomotricitat es traslladen a l’escola del costat, manca d’una aula d’Educació Especial, manca d’una aula d’informàtica, manca d’un gimnàs. Els nostres fills no poden fer determinades activitats escolars “normalitzades” per manca d’espai, o perquè l’esforç i la logística que implica fer-les és tan gran que les mestres implicades decideixen centrar-se en el dia a dia amb els seus alumnes, que en realitat és la seva feina. Activitats com ara una cantada de Nadales, una festa de Carnestoltes oberta als pares, etc. (com veurà coses molt normaletes).

Jo, com la totalitat dels mares i pares de l’escola Bufalà II, estic:

  •         cansat, de la duració de tot aquest procés, que ja fa anys que dura.
  •         indignat, de la ineficàcia de tots els agents implicats.
  •         sorprès, de la falta de sensibilitat envers una situació tan injusta pels nostres fills.
  •       preocupat, perquè un any més tenim el període de preinscripció aquí i l’escola no està feta. I vostès, obriran el procés a la nostra escola com si no passés res, i ens ficaran 1 o 2 grups de P3 pel curs vinent. Però vostès es quedaran al seu despatx, i qui patirà la situació seran criatures.
Per tot això  li demano que solucionin el tema ja.

L’educació pública és un dret, i nosaltres com a pares vam triar la nostra opció. Però també un deure per vostès garantir que aquesta educació pública es porti a terme en les condicions més òptimes. I el meu fill fa temps que va deixar d’anar a una escola òptima, espaiosa, amb els recursos físics i materials necessaris.

Com a pare m’agradaria rebre un compromís ferm per la seva part, com a representant del Departament d’Ensenyament,  de  que l’escola del meu fill estarà totalment acabada pel proper curs. Vull entendre que vostès, des del seu despatx,  volen solucionar el problema. Un problema que afecta cada dia a nens d’entre 3 i 8 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada