dissabte, 27 d’abril del 2013

#25APrenElTeuCentre Badalona. Crònica d'una TANCADA


TANCADA 25A a Badalona

Últimament cada cop que ens proposem fer alguna activitat al carrer la pluja decideix sumar-s’hi. I La veritat és que estem molt contentes quan comprovem que sumem adhesions a l’hora defensar l’ensenyament públic i de lluitar contra la LOMCE i les retallades, però francament, la pluja podria mostrar el seu suport d’una altra manera...

Ahir no vam poder tancar-nos a l’antic escorxador municipal de La Salut com teníem previst. La tria d’aquest lloc emblemàtic de la nostra ciutat es devia al sentiment que tenim moltes de nosaltres de que precisament les polítiques estatal, autonòmica i municipal estan portant l’ensenyament públic de qualitat, en particular, i el dret a l’educació, en general, cap a l’escorxador.

La pluja, la nostra nova i maldestra aliada, no ens va permetre celebrar l’acte central de la TANCADA 25A de Badalona al parc de l’antic escorxador, de manera que vam haver d’activar el Pla B i celebrar-lo en un centre educatiu proper. El parc de l’escorxador, però, no va quedar desert ja que a mitja tarda uns quants agents de l’ordre (que no es van assabentar a temps del canvi d’ubicació) van fer la seva particular protesta al voltant d’aquesta instal·lació.

Mentrestant, al centre on vam traslladar l’acte central van anar arribant alumnes, famílies, professorat i entitats provinents de tota Badalona. Durant l’espera abans no s’iniciés l’acte central de la TANCADA, vam penjar les pancartes que s’havien elaborat als centres educatius en les TANCADES “25A - Pren el teu centre”.
Passades les 7 de la tarda, amb una assistència de més de 150 persones, vam iniciar l’acte amb una presentació dels centres i les entitats presents a la trobada. A continuació, 4 ponents que representaven tant el col·lectiu de docents com el de les famílies van fer una breu xerrada sobre com la LOMCE (de la mà del ministre José Ignacio Wert), les retallades i la política del Departament d’Ensenyament (de la mà de la consellera Irene Rigau) i les retallades i la política municipals (de la mà del senyor alcalde García Albiol) estan intentant acabar amb l’ensenyament públic de qualitat i el DRET a l’educació; i sobre com ens estem organitzant per a impedir-ho.

Posteriorment, poc després de les 8 del vespre, vam iniciar el debat en diferents grups de treball. Entre d'altres, es van debatre els següents punts: què ens preocupa més de la LOMCE i de les retallades; què podem fer des dels nostres centres o entitats; i propostes d’accions conjuntes per a continuar amb la lluita. Aquest temps de debat en petit grup va ser molt enriquidor ja que en una mateixa taula vam seure docents, famílies i entitats de la ciutat que vam donar la nostra visió de la situació actual del sistema educatiu i vam proposar un seguit d’accions de continuïtat i de consens.Les propostes sorgides de la TANCADA d’ahir, un cop debatudes i aprovades, les portarem a la nova trobada convocada pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) que hi haurà a Barcelona, el proper dissabte 4 de maig, amb Plataformes, Coordinadores, Moviments, Assemblees grogues, i xarxes d’entitats de tot Catalunya.

Per acabar la jornada d’ahir, ben passades les 9 del vespre, vam sopar plegades i vam compartir, a més del menjar i un deliciós te amb menta, les darreres impressions. El sentiment majoritari va ser que ens queda molt per a fer, però que tenim una idea molt clara: Això s’ha d’aturar, i nosaltres podem fer-ho. Juntes, podem!

Van participar #25APrenElTeuCentre Badalona:
Alumnes, professorat i famílies de l'INS Enric Borràs, Alumnes, mestres i famílies de l'ESC Josep Carner, Mestres i famílies de l'ESC Les Ciències,AMPA i mestres de l'ESC Jungfrau, ESC i AMPA Planas i Casals, ESC Pere de Tera,Mestres i Colla Pugui Pugui de l'ESC Salvador Espriu, INS Isaac Albéniz,ESC Rafael Casanova, ESC i AMPA Mercè Rodoreda, ESC Joan Llongueras, Badalona Indignada, CUP Badalona, Mestres i famílies de l'ESC Baldiri Reixac, ESC Artur Martorell, CCOO-Professora jubilada de l'INS Enric Borràs, Delegada CCOO, Delegada d'USTEC, Delegada de CGT, AMPA i INS Júlia Minguell (El Júlia Es Mou), AMPA INS La Llauna, Família de l'ESC Gitanjali, AMPA de l'ESC Badalona Port, AMPA de L'ESC Progrés, Badalona En Lluita i Revolta Global, ahhh... i uns mossos de paisà molt agradables!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada