divendres, 7 de juny del 2013

LOMCE? No, gràcies!

No estem d’acord amb la LOMCE


Molta gent de Badalona va lluitar durant la dictadura franquista per una l’escola pública, catalana, democràtica, laica i coeducativa. L’actual govern del partit popular vol aprovar una llei d’educació que atempta contra aquests principis aconseguits pel compromís de pares, mares, mestres i estudiants. I, és per això, que volem posar de manifest el nostre desacord amb la LOMCE i la nostra crida a la desobediència si aquesta llei finalment s’aprova, pels motius següents:



  1. Perquè no hi ha cap motiu que justifiqui un canvi del model educatiu sense una avaluació rigorosa del model actual.
  2. Perquè és una llei que retalla el nombre de mestres, incrementa el número d’alumnes per aula, endureix els requisits per accedir a una beca i redueix els suports pel tractament a la diversitat.
  3. Perquè converteix el dret a l’educació  en un servei i obre la porta a la seva privatització.
  4. Perquè és una llei antidemocràtica que elimina les competències del consell escolar.
  5. Perquè és una llei que elimina l’educació per la ciutadania i redueix els continguts, procediments i valors necessaris per educar una ciutadania justa, solidària i democràtica.
  6. Perquè és una llei sexista que consolida l’aportació de diner públic a escoles d’elit que segreguen l’alumnat per sexes.
  7. Perquè és una llei que expulsa l’alumnat amb més dificultats (econòmiques, personals o socials) del sistema educatiu amb revàlides i obstacles al llarg de la seva escolaritat. Els segrega als 14 anys i no reconeix l’etapa educativa dels 0 als 3 anys, ja que la qualifica d’assistencial.
  8. Perquè és una llei que no respecta la diversitat religiosa i de creences i obliga els centres a oferir religió catòlica, que serà una assignatura que es tindrà present pel càlcul de la nota mitjana en les diferents etapes educatives.
  9. Perquè és una llei que trepitja la cultura i la llengua catalanes, qüestiona la immersió lingüística i segrega els alumnes segons la seva llengua.
  10. Perquè és una llei que no respecta les competències de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada