diumenge, 22 de setembre del 2013

#LaLluitaEduca La defensa de l'educació pública és ara més necessària que mai

Ja fa uns dies que hem iniciat el curs 2013-14, tot i que, si parlem en termes de mobilització, podríem dir que enguany el curs va començar a l'agost amb la Marxa per l'Educació Pública.

Malauradament, aquest curs es presenta encara més complicat i difícil que els anteriors. 

Properament (es diu que potser serà el 10 d'octubre) la LOMCE arribarà al Congrés dels Diputats per a la seva aprovació i posterior trasllat al Senat per a la seva ratificació. 

Així mateix, continua el procés, disfressat sota el nom de "reajustos pressupostaris", de privatizació dels diferents sectors de l'educació. En el cas de l'escola bressol i de la universitat, augmenten les taxes i es precaritza (quan no s'acomiada directament) la situació laboral de les seves empleades. En tots els nivells educatius es redueixen, en quantia i en quantitat, les beques de menjador i d'estudi. Les beques de material escolar i llibres de text ni tan sols es van convocar el curs passat a primària i secundària.

Per tot això i molt més, aquest curs continuarem lluitant per l'educació pública de qualitat i col·laborant amb totes les plataformes i assembles que també ho fan arreu de Catalunya.
 
Així, el passat dissabte 7 de setembre vam participar amb d'altres plataformes i assemblees en el grup de treball PAM (Plataformes, Assemblees i MUCE) per a preparar una acció conjunta arreu del territori que anomenarem "Pintem Catalunya de GROC" i que, amb la intenció de reclamar el dret a decidir també en educació, pretén visualitzar la lluita, entre d'altres qüestions:

- Contra la privatització de l'educació.
- A favor de la gratuïtat de l'educació, des de la bressol fins a la universitat.
- El rebuig a la repressió que pateixen els estudiants universitaris que es van manifestar el passat 29M.
- El rebuig a la LOMCE i a la LEC.

A l'octubre volem fer tot un seguit d'acampades, concentracions, manifestacions... en diferents punts de Catalunya amb la participació de tota la comunitat educativa. Us n'anirem informant...

A més a més, aquest dissabte hem assistit a l'Assemblea de la Comunitat Educativa i a la presentació de la plataforma Polinyà Groga (celebrem el naixement d'aquesta nova plataforma i esperem poder col·laborar i treballar plegades en la defensa de l'educació pública). I el dia 28 de setembre participarem també en la trobada de l'Assemblea Groga


Presentació de Polinyà Groga

Com hem dit abans, aquest curs 2013-14 serà un curs molt dur per a l'educació pública i per aquest motiu ja estem treballant per a engegar totes aquelles accions que ens permetin sumar les forces de totes les plataformes i assemblees per aturar el desmantellament dels serveis públics, en general, i de l'educació pública, en particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada