dimarts, 10 de setembre del 2013

#TramProgrés: Enllacem La Llauna i El Progrés amb la Via Catalana!

L’Àgora Ciutadana de Badalona (plataforma que agrupa una trentena d’entitats i moviments socials reivindicatius de la ciutat) i Pels nostres drets (moviment organitzador de la cadena humana que va relligar més de 5000 persones a Badalona el passat 3 de març en contra de les retallades) decideixen sumar-s’hi a la Via Catalana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural el proper 11 de setembre al seu pas per Badalona.
Ambues plataformes compartim els objectius de la acció de la Via Catalana, que és pressionar perquè es convoqui una consulta vinculant on poguem exercir el nostre dret a decidir.
Com a entitats i moviments socials els darrers anys estem immersos en una situació de destructuració del capitalisme que afecta a les classes socials més desfavorides, i només trobem per part de governs i administracions locals respostes en clau de retallades de drets socials bàsics i atacs als drets civils fonamentals. Estem visquent una situació límit, i per tant, en aquest context, no podem destriar el nostre compromís amb les demandes dels principals moviments socials que sacsegen el nostre país (una educació i sanitat 100% públiques, aturar els desnonaments, una democràcia real, etc.) amb les demandes del poble del principat de Catalunya que ansia poder decidir a les urnes si volem, o no, un estat propi.
En resum, des de l’Àgora Ciutadana-Pels nostres drets plantegem que el dret a decidir sobre la independència de Catalunya ha d’anar acompanyat del dret a decidir sobre quin model d’estat volem:
  • Volem una democràcia segrestada pels interessos financers o una democràcia participativa i directa?
  • Volem rescatar als bancs o una sobirania econòmica i no pagar el seu deute?
  • Volem retallades i privatitzacions o serveis públics de qualitat sota control social?
  • Volem un país dins de l’OTAN o sense exèrcit?
Per això, volem sumar amb l’acció convocada amb la ANC i participarem de la cadena humana al seu pas per Badalona relligant dues escoles públiques (el CEIP Progrés i el IES La Llauna) com a símbol de la defensa dels serveis públics en la seva totalitat. D’aquesta manera volem visualitzar la necessitat de sumar les lluïtes pels drets socials amb la lluita dels drets nacionals. Volem donar l’oportunitat als veïns i veïnes de Badalona que no tinguin l’oportunitat de desplaçar-se cap a altres trams de la Via Catalana de participar en aquesta reivindicació democràtica històrica i, de retruc, defensar un model d’estat compromés amb els drets socials.
La convocatòria per aquesta acció, batejada com a #TramProgrés, serà a les 16h a la Plaça del Gas, envoltarà les dues escoles públiques i es relligarà amb la Via Catalana del Passeig Marítim a les 17.14h a l’alçada del pas subterrani que conecta el carrer Providència amb Eduard Maristany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada