dijous, 20 de febrer del 2014

Resum assemblea Badalona es mou

El passat dimarts 11 de febrer membres de la comunitat educativa de més de 20  centres públics tant de primària com de secundària de la nostra ciutat van participar en l'Assemblea de Badalona es mou on es va presentar la proposta “Escoles Grogues”.

Les Escoles Grogues ens tornem a posar en marxa encoratjades per l’elevada i heterogonia  participació que ens va permetre reflexionar, debatre i acordar.


Una de les principals conclusions que vam extreure del debat és que tots els centres educatius de Badalona en els darrers anys han esdevingut grocs amb més o menys intensitat i amb més o menys continuïtat, i que el desgast que hem anat patint provocat pel degoteig constant d’atacs des de tots els fronts contra l’Educació Pública de Qualitat, ha fet minvar les nostres forces però  no pas el nostre convenciment. Per aquest motiu, estem d’acord en que resulta necessari concentrar les energies en el nostre entorn més immediat, allà on la nostra feina te veritable sentit i repercussió, generant sinergies entre nosaltres com hem fet fins ara, adequant el ritme per poder  anar alhora i dotant-nos de les eines necessàries per a optimitzar i integrar cada petit impuls que de ben segur totes i tots estem disposades/ts a donar.

FEM NOSTRA L’ESCOLA, FEM ESCOLA GROGA i per començar a posar-hi fil a l'agulla vam arribar els següents acords:
  •  Primera trobada Escoles Grogues el proper 10 de març a les 18h a l'Escola Artur MartorellPer tal de començar a treballar, es proposa que tots els centres assistents expliquin què és allò que, ara per ara, més els preocupa en el seu centre. I poder fer així, totes plegades, una mena d'inventari de greuges que patim arran de les retallades dels darrers cursos.
  • Calendari d’accions, que inclou una manifestació de tota la comunitat educativa el proper dissabte 29 de març a Barcelona (precedida d'una setmana d'accions des del 22 fins al 29 de març) i la celebració de la IV Diada de l'Educació Publica de Badalona el proper 27 d'abril. 


Teníem moltes ganes de retrobar-nos totes juntes una altra vegada per a poder compartir l'alegria del premi Time OUT a la millor iniciativa ciutadana 2013 per a SOS Educació, del qual, tots els centres assistents en van poder recollir una reproducció. Esperem, el proper dilluns 10 març, poder començar a recollir declaracions d’Escoles Grogues amb comissions en funcionament i amb propostes per continuar treballant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada