dijous, 22 de gener del 2015

La inauguració d'un espai públic o com fer campanya electoral fomentant el malestar de la ciutadania

Comunicat de Fampas Badalona en relació a la inauguració del parc de la Rambla de la Solidaritat el passat dimarts, 20 de gener de 2015.

"El passat dimarts 20 de gener va ser un dia trist per a la política badalonina, i en conseqüència per als ciutadans que l’hem de patir. Un acte teòricament tan simple com la inauguració d’un parc, es va convertir en l’excusa per a intentar enfrontar veïns i trencar la convivència al barri de Llefià.

La realitat és que si algú havia posat pegues a la inauguració del parc de la Rambla de la Solidaritat no era perquè hi hagués gent en contra d’una escola i de la seva comunitat educativa, al contrari, el que es volia reivindicar era que en aquest acte hi poguessin participar les famílies de l’escola Ramiro de Maeztu, l’escola Rafael Casanovas, l’escola Rafael Alberti, l’escola Pere de Tera, les àvies i els avis, els nens i les nenes petits que encara no van a cap escola, els veïns que no tenen fills…. Tothom! La demanda era i és que si inaugurem una plaça del barri ho celebrem amb tota la gent del barri.

Això és el que hauria d’haver fet un alcalde que pensés en els seus ciutadans i que realment volgués una ciutat on la convivència i la cohesió ciutadana siguin importants. Un alcalde digne de la seva ciutat primaria la bona entesa entre els seus ciutadans per damunt dels seus interessos partidistes.

Escudant-se en la seva política d’enfrontament, es va omplir la plaça de policies, que tenien com a objectiu vigilar i intimidar qualsevol persona sospitosa de ser radical i de venir en peu de guerra a violentar els que estaven celebrant la festa. Entenem que en aquest perfil entren les persones que portem la samarreta groga. Tothom sap que quan portes aquesta samarreta et tornes molt agressiu i perillós. Deu ser per això que tres persones, una d’elles amb una criatura petita en braços, van ser vigilades en tot moment i se les volgués intimidar, per la senzilla raó d’estar presents en un acte públic vestint una samarreta groga.

La veritat és que fan por els que aprofitant el seu poder polític assenyalen i criminalitzen les persones que de manera pacífica expressen la seva opinió; fan por els que utilitzen la discòrdia per afavorir els seus propis interessos.

El que encara no han entès aquests “polítics” és que la ciutadania estem ja molt cansats d’aquesta por i d’aquesta manera de governar. El que realment volem són persones dignes del càrrec que ocupen, persones honestes i responsables que posen el bé comú per damunt dels seus interessos personals."


més info: Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada