dimarts, 10 de febrer del 2015

Resum de l'Assemblea Badalona Es Mou del dia 5 de febrer


ASSISTÈNCIA
CEE Llevant
ESC Artur Martorell
ESC Badalona Port
ESC Baldiri Reixac
ESC Gitanjali
ESC Josep Carner
ESC Pere de Tera
ESC Sant Jordi
FAMPAS Badalona
INS Enric Borràs
INS Isaac Albéniz
INS Ventura Gassol
Podem Badalona (Àrea/Comissió de Drets Socials)

  
Desenvolupament de la sessió:

1. Informació de les diferents mobilitzacions de Badalona.
2. Proposta de Cadena Humana.
3. Diada de l'Ensenyament públic de Badalona.


1. Informació de les diferents mobilitzacions de Badalona.
ZEM Montigalà
El dia 4 de febrer de 2015, una representació de la Plataforma ZEM Montigalà es va reunir al Parlament de Catalunya amb membres del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya. La Plataforma ZEM Montigalà va demanar un calendari d'actuació i el compromís d'incloure la construcció de l'escola i l'institut en els pressupostos 2015.

Segons sembla, la construcció de l'escola Montigalà no està contemplada en els pressupostos.

La Generalitat de Catalunya s'empara en que les dades de l'IDESCAT (Institut d'Estadística de Catalunya) avalen la no construcció de l'escola, ja que preveuen (no expliquen com ni aporten cap dada) que hi haurà una baixada de la natalitat. La Plataforma ZEM Montigalà ha demanat per escrit quines són aquestes dades però encara no ha rebut cap resposta.

Properament es reuniran amb una representació de la CUP, que és la darrera formació política amb la qual encara no han parlat.

També resta pendent una reunió amb el Departament d'Ensenyament.

Escola Badalona Port
                                    
Fa poc es van reunir amb l'Elisa de Mata (coordinadora d’Educació de la Regidoria d’Educació, Esports i Joventut de l'ajuntament de Badalona) que els va informar de les dificultats per a enderrocar la fàbrica situada en els terrenys que ha d'ocupar l'escola.

Aquestes dificultats, que paralitzen la construcció dels nous barracons que fan falta per a les aules de P3 del curs vinent, venen donades per la falta d'un projecte d'enderrocament que asseguri el correcte tractament de l'amiant que hi ha a l'edifici.

Una altra demanda del centre que no ha estat atesa fins ara és la instal·lació d'un semàfor per a facilitar l'entrada i la sortida de l'alumnat.

Escola Baldiri Reixac
La construcció de l'ascensor, que havia d'estar finalitzada durant el primer trimestre del curs 2014-15, resta pendent de rebre l'autorització del Departament d'Indústria de la Generalitat de Catalunya perquè l'ascensor pugui entrar en funcionament.

En relació al grup de P3 suprimit el curs passat, no tenen cap informació sobre si es mantindrà aquesta supressió a P4 del curs 2015-16 i/o s'estendrà a un altre grup de P3 per al curs vinent. De cara al curs 2015-16, hi ha una previsió de 23 germans/es del centre que pràcticament omplirien l'oferta d'un grup classe.

Institut Lola Anglada
La comunitat educativa de les escoles Lola Anglada i Artur Martorell reclama la construcció de l'Institut Lola Anglada per tal de garantir l'oferta de places públiques de secundària, que a hores d'ara és clarament insuficient.

Per al dia 13 de febrer hi ha prevista una Rua de Carnaval reivindicativa per a donar a conèixer aquesta problemàtica al barri.

Hi ha convocada una reunió al mes de juliol amb l'administració per tal de parlar del tema. Però, la realitat és que de 3 nous instituts públics que caldrien per a donar resposta a les necessitats educatives de la ciutat encara no se n'ha creat cap.


2. Proposta de Cadena Humana.
Per tal de fer visible tota la lluita que s'està duent a terme a Badalona, es proposa tornar a fer una cadena humana (com la del 3 de març de 2013) que signifiqui la confluència de lluites socials de la ciutat.

S'acorda tirar endavant la proposta i començar a posar fil a l'agulla amb una nova trobada de l'Assemblea Badalona Es Mou el proper dijous, 12 de febrer a les 18h a l'Escola Artur Martorell. La proposta i la convocatòria de la reunió es faran extensives a d'altres sectors que també s'estan mobilitzant a favor dels serveis públics i de la justícia social. Per exemple, el sector de la Sanitat, ara que hi ha tants CAP que surten a concurs...

3. Diada de l'Ensenyament públic de Badalona.
Enguany, la Diada canvia d'ubicació i de format.
La Diada se celebrarà al Parc de Montigalà el proper diumenge, 19 d'abril i s'allargarà fins a ben entrada la tarda.

Durant el matí hi haurà la mostra d'activitats i tallers dels centres, al migdia una fideuà popular, i a la tarda una mostra d'actuacions del centres educatius.

Per tal d'animar la participació, i alhora crear un document audiovisual que reculli i faci visibles les lluites dels centres educatius públics, es proposa que cada centre enregistri un petit vídeo explicant què és el que reivindiquen i què és el que destaquen en positiu. El proper dimecres, 18 de febrer a les 18.30 la Comissió Organitzadora de la Diada es reunirà a l'Escola Badalona Port i acabarà de concretar els detalls d'aquesta iniciativa, i d'altres, per tal de poder traspassar tota la informació als centres el més aviat possible.


ACORDS

- Convocar una Cadena Humana per a finals de març (possible data 22/03/15).
- Reunir-se en Assemblea el proper dijous, 12 de febrer a les 18h a l'ESC Artur Martorell per a iniciar la preparació de la Cadena Humana, acordar data i eslògan.
- Convidar a diferents sectors de la ciutat per a que s'uneixin a la Cadena Humana.
- Enviar una representació de Badalona Es Mou a la reunió del dimecres, 18 de febrer a les 18.30 a l'Escola Badalona Port de la Comissió Organitzadora de la Diada de l'Ensenyament Públic, per tal de participar i col·laborar en l'organització.
  

Propera reunió:
Dia: dijous, 12 de febrer de 2015
Hora: 18h
Lloc: ESC Artur Martorell (Carrer de la Seu d'Urgell, núm. 34)

1 comentari:

  1. Amb tot el que tenim per davant qui s'avorreix és perquè vol. Se'ns presenten molt bones oportunitats per a les confluències. Jo particularment conflueixo amb la fideuà. Salut

    ResponElimina