dimecres, 25 de febrer del 2015

NO AL TANCAMENT de Línies de P3 a les escoles públiques de #Badalona

Comunicat de Fampas Badalona en relació al tancament de línies de P3 a escoles públiques de Badalona.

http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=565

FAMPAS Badalona manifestem el nostre rebuig davant d’aquest atac frontal a l’escola pública i comencem a treballar per articular una resposta conjunta de la Comunitat Educativa de la nostra ciutat.

| Tancaments grups de P3

Com cada curs ara que s’apropa el període de preinscripció, hem tingut coneixement de les intencions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que ens ha anunciat el tancament de 3 grups de P3 d’escoles públiques a la nostra ciutat (Pere de Tera, Rafael Albertí i Pau Picasso) i no restableix el grup que l’any passat es va perdre a Baldiri Reixac.

| Falta de planificació

Al mateix temps preveu obrir línies addicionals en dos centres (Planas i Casals) i una d’elles amb caràcter permanent (Artur Martorell), precisament en la zona d’influència de les dues noves i llargament reivindicades escoles que han estat construïdes a Badalona(Les Ciències i Lola Anglada).
Això evidencia la manca de previsió o de voluntat a l’hora de adequar l’oferta de places, com també posa de manifest la situació Secundària on es preveuen nous grups a La Llauna, Eugeni d’Ors, La Pineda i poder al Pau Casals, per encabir l’allau d’alumnes que hi accediran aquest curs, fet del qual hem estat advertint i exigint solucions “NO PROVISIONALS” per tal de garantir l’accés al centres adscrits, en les millors condicions.

| Rebuig i resposta conjunta

FAMPAS Badalona manifestem el nostre rebuig davant d’aquest atac frontal a l’escola pública, i tenim la voluntat d’abordar aquesta problemàtica de manera conjunta, amb una estratègia que ens permeti defensar amb una mateixa veu una mateixa idea “Cap tancament de línies de p3 i garantia de places públiques de secundària als centres adscrits”. Tot això sense deixar de treballar per incentivar la Matriculació als Centres Públics.
De la mateixa manera creiem que és vital defensar la construcció dels equipaments compromesos com Ventura Gassol, Montigalà, tercera planta de la Llauna, Badalona Port o Ventós Mir i d’aquells que es preveuen necessaris per la nostra ciutat com ara l’Institut a l’antic edifici de l’escola Lola Anglada.
El proper dijous 26 de febrer FAMPAS Badalona tenim programada una reunió amb la Regidoria d’Educació per tractar aquest tema, i conèixer quin és el seu posicionament en la negociació amb la Generalitat sobre l’oferta de places a la nostra ciutat.

| Assemblea AMPAs de Badalona | 3 març, 18:30h | Institut La Llauna

El proper dia 3 de març a l’assemblea d’AMPAs que farem a l’Institut La Llauna, tractarem tots aquest temes i establir estratègies comunes.

| PRESENTACIÓ | PROPOSTES EN L’ÀMBIT MUNICIPAL | 3 març 20:30h | Institut La Llauna

Després de l’Assemblea, a les 20.30h presentarem públicament el document “PROPOSTES en l’àmbit municipal” , es tracta d’un recull de punts sobre educació per incloure als programes electorals municipals, que hem treballat de manera conjunta amb les AMPAs de la ciutat.
Aquesta presentació està especialment adreçada als grups polítics i plataformes, doncs FAMPAS Badalona hem elaborat una proposta, on recollim polítiques que es poden desenvolupar des de l’àmbit municipal i que tenen una incidència directa sobre la ciutadania de Badalona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada