divendres, 20 de maig del 2011

Treballar plegats Famílies i Professorat

INS MEDITERRÀNIA
Hem rebut 34 comandes en una setmana, en total  1.400 samarretes, de Escoles, Instituts i Llars d'Infants, de Rubí, Sabadell, Les Franqueses del V., Canovelles, Viladecavalls, Masquefa, Sant Cugat, Masnou, S. Pere de Ribes, Castellar del V., Sant Boi, L'Atmella de Mar, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del V., Cerdanyola del V., Mataró, Hospitalet de Ll. , Corbera de Ll, Barcelona i Badalona.



SUMEM!!!  Escola Groga=Professorat+Famílies+Alumnes

Des de la Federació D'AMPAs de Badalona van decidir a l'octubre de l'any passat afergir-nos a la iniciativa del "dimarts groc" que havia sorgit d'un col·lectiu de mestres a Martorell, aportant la idea de:
Treballar plegats Famílies i Professorat 
L'experiència ens deia que lluitant cadascú per la seva banda, no estaven aconseguint res, i això ens ha portat a que a data d'avui 30 de les 34 Escoles Públiques de Badalona, estiguin lluïn cada dimarts la samarreta groga com a símbol d'unió de la comunitat educativa, mestres, alumnes i famílies junts. Hem distribuït més de 9.000 samarretes i cada vegada son més l'escoles de fora de la nostra ciutat que ens demanen.

Peró ens trobem amb un problema important, moltes de les peticions que ens arriben de fora de Badalona, son únicament de mestres i que les volen per reivindicar-se el dimecres. Evidentment que l'important es que la gent prengui la iniciativa de defensar un ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT, no ens barallarem pel dia que ho facin, però si que es realment important realitzar aquesta feina de coordinació i complicitat amb les famílies, ja què amb la samarreta volem visualitzar aquesta unió entre dos col.lectius que molt sovint es troben en posicions enfrontades i que ara es moment de fer força plegats!!

5 comentaris:

  1. Tots el dimarts a la sortida de les escoles ens manifestarem: professors, mares, pares i alumnes, davant dels centres fent el màxim de soroll de 17:00 a 17:10.

    Animeu-vos!

    Montse
    Fampas Badalona

    ResponElimina
  2. Dimarts o dimecres groc no crec que sigui cap problema, la veritat és que tots els dies hauríem de ser grocs. Personalment quan vaig saber de l'existència d'aquesta samarreta vaig pensar i per què és groga?? A l'Escola Princesa Sofia de Mollet del Vallès el curs 2009/2010 vam repartir, el dia de Sant Jordi, llaços de color taronja en defensa de l'ensenyament públic i si no recordo malament, a les reunions de zona es deia que a les concentracions davant Ajuntament portéssim alguna cosa de color taronja.

    Sigui com sigui la marea groga no es pot aturar!! Nosaltres vam començar pels mestres, però ja hi ha membres de l'AMPA interessats i segurament aconseguirem que això continuï creixent i cada cop tinguem més força.

    Ànims i continuem la lluita tots plegats

    ResponElimina
  3. EStic d'acord, absolutament. S'hagi començat per on s'hagi començat tots i totes anem cap al mateix lloc!!!

    ResponElimina
  4. Em sembla perfecte tot el que s'està fent i dient. El groc, les manifestacions, les samarretes d'SOS, i especialment l'esforç de tanta gent... És en aquest sentit que vull felicitar a la gent de Badalona es mou, de FAMPAS, de Catalunya es mou i d'altres inciatives per la feina feta. Chapeau! Estic realment emocionat. De totes maneres, la lectura de la frase que està subratllada en l'entrada del bloc em suscita una sèrie de dubtes. És per això que crec que s'haurien d'explicitar aquestes posicions enfrontades perquè quedi clar a què ens comprometem cadascuna de les parts anant plegats. Aprofito l'ocasió per cridar l'atenció sobre el moviment 15-M, perquè són l'exemple a seguir. A propòsit trobo a faltar acampades grogues. Ànims a tothom i salut,
    Gabriel Almirante Gragera

    ResponElimina
  5. Dimarts, dimecres... tan se val!

    El que és important és donar continuïtat a la nostra moguda!... I és clar que ha de ser fóra de les hores de classe, a les hores de recollida va molt bé, ja que és quan anem a recollir els nostres fills!... és quna estem els pares i mares, i és quan cal fer la crida als mestres a que s'afegeixin!!!

    ÀNIMS

    ResponElimina