dimarts, 19 de febrer del 2013

Carta al senyor alcalde de Badalona sobre l'ajuda per als llibres de text

Sr. García Albiol, alcalde de Badalona,

Avui, a les 17h a la sortida de la nostra escola, uns individus repartien aquests fulletons entre les famílies que anaven a recollir la canalla:





L'afirmació de que només vostè, senyor alcalde, vol ajudar les famílies de Badalona és completament FALSA. 

Totes i tots els que treballem a les escoles, tenim fills o filles en edat escolar, o simplement entenem que l'educació dels infants és la base d'una societat justa i democràtica... volem que s'inverteixi en educació. Volem que es garanteixi que tots els nens i les nenes disposen del material escolar necessari. Volem que el cost dels llibres de text i del material escolar no sigui una càrrega més per a les famílies. Volem que les famílies de Badalona (i de tota Catalunya, per què no?) rebin totes les ajudes necessàries per a escolaritzar els seus fills i filles en les millors condicions possibles.

I tant que ho volem! El que les escoles i les AMPAs no volem, senyor alcalde, és malgastar, especialment en un moment de crisi com l'actual, 1.800.000 euros en un projecte mal dissenyat, mal gestionat, que sembla respondre només a una promesa electoral, i no pas a una intenció real d'ajudar les famílies i de millorar la qualitat educativa dels centres educatius de Badalona. 

Amb 1.800.000 euros ben invertits en un projecte racional i de llarga durada, senyor alcalde, es poden millorar, i molt, els recursos materials dels centres i reduir espectacularment el cost del material escolar que les famílies han d'assumir curs rera curs.

Tothom vol ajudar les famílies, senyor alcalde, però no només aquest curs, també el proper, i l'altre, i l'altre... I això, malauradament, no és el que vostè ens va proposar el passat dia 12 de febrer en el Ple de l'Ajuntament.

Sr. Albiol, no s'enfadi amb qui no està d'acord amb vostè. Aprofiti l'oportunitat per a rectificar que li va oferir el Ple i presenti un nou projecte amb cara i ulls, un projecte que realment ajudi les famílies. I no tingui cap mena de dubte que si ho fa així, aleshores tothom li donarà el suport necessari per a tirar-lo endavant.

Atentament,

Escola Josep Carner
Badalona, 19 de febrer de 2013

5 comentaris:

  1. ..."triar-lo endavant"??? Ni un miracle!!

    ResponElimina
  2. Algú ha arribat a pensar que succeirà per exemple amb els centres concertats que no disposen d'Ampa que gestioni i es mobilitzi en res del tema de la socialització de llibres?
    Perquè us puc assegurar que som molts els que ens trobem en aquesta situació.
    Molt d'acord amb l'ensenyament públic i de qualitat, però si us plau que ningú oblidi les altres moltes famílies que ens trobem en la situació que comento.
    També som part de Badalona i també tenim dret a rebre ajuts pel material escolar dels nostres fills. Ja que el fet que vagin a un concertat no vol dir pas que ens sobrin els diners a final de mes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si se elige un colegio de pago (concertado o privado, tanto da), cuando hay plazas libres en colegios públicos (y las hay, siempre, quizás un poco más lejos de lo deseado), lo mínimo que se puede hacer es acatar con las consecuencias. Me parece sumamente injusto que impuestos públicos financien ayudas a personas que eligen - libremente - enviar sus hijos a centros que no sean públicos. Es más, lo veo aberrante.

      Elimina
    2. Totalment d'acord amb en Marco. A més, què és això de queixar-se perquè no tenen AMPA???? Si no la tenen és perquè cap dels pares i mares d'aquestes escoles està disposat a donar el seu temps per preocupar-se d'assumptes com per exemple les extraescolars dels seus fills o les gestions i esforços que calen per promoure i portar a terme la socialització de llibres. LES AMPAs SÓN RESPONSABILITAT DELS PARES I MARES, NO DE LES ESCOLES NI INSTITUTS, SIGUIN PÚBLICS O PRIVATS.

      Elimina
    3. És molt sencill. Hi ha arguments i "argumientos" (si, si, amb i) que es defensen des de l'anonimat. Què trist!

      Elimina