dijous, 7 de febrer del 2013

No és casual que la consellera rectifiqui

El Punt Avui: La consellera Irene Rigau escurça els terminis de la substitució de mestres.

No és casual

No és casual que ahir, dimecres 6 de febrer de 2013, la consellera d'ensenyament, la sra. Irene Rigau, anunciés que modificarà a partir de setmana santa el termini per a que les baixes del professorat siguin cobertes per mestres o professors/es substituts i substitutes.


No, no és gens casual que la consellera hagi fet marxa enrere (tot i que no massa, encara hauria de recular molt més) i hagi anunciat que les baixes de mestres d'educació infantil seran substituïdes des del primer dia. Les d'educació especial i de mestres tutors o tutores (no d'especialitat) de la primària, al sisè dia. En el cas de la secundària, la primera baixa que coincideixi amb una altra al mateix centre serà substituïda el primer dia.

Aquest canvi en el sistema de substitucions de les baixes del professorat no és una mostra de sensibilitat de la consellera envers la tasca dels centres educatius ni envers el dret dels infants a rebre una educació de qualitat. No, no ens enganyem.

Aquest canvi és fruit de la lluita constant i diària que AMPAs, docents, centres educatius, col·lectius de professorat interí... portem realitzant des de mitjans del curs passat, quan es va començar a aplicar aquest nefast sistema de substitucions.

Si no fos per totes les famílies d'arreu de Catalunya que s'han plantat i han dit prou a la consellera; si no fos per totes les direccions que han denunciat la situació dels seus centres; si no fos per tots els cartells que s'han penjat a la porta dels centres denunciant la falta de professorat; si no fos per totes les cadenes humanes, cassolades, manifestacions i concentracions de la comunitat educativa denunciant la precarització del sistema educatiu; si no fos pel ressò que totes aquestes accions han tingut en els mitjans de comunicació... ahir la consellera no hauria anunciat cap modificació en el sistema de substitucions de les baixes de docents d'educació infantil, primària i secundària.

Per tant, hem de felicitar-nos: famílies, docents, i tots aquells col·lectius que treballem diàriament per mantenir i preservar uns serveis públics de qualitat. Ahir vam comprovar que tot l'esforç, tota la feina, tota la col·laboració i tota la unió que hem demostrat fins ara no han estat en va i que anem pel bon camí. Un camí, però, que és llarg i feixuc, i del que encara ens queda un bon tros per recórrer. Això sí, des d'ahir, el fem amb un petit somriure als llavis i amb la certesa de que hem de continuar lluitant.

Ànims i gràcies a tots i a totes per fer possible que aquest cop les coses canviïn per millorar.

8 comentaris:

  1. No és casual, amb gent com vosaltres que esteu al peu del canó des de fa tant de temps i amb tant bon humor!

    Salutacions i una forta abraçada a totes i tots!

    ResponElimina
  2. Ànims a tots que quan llegeixo notícies com aquestes penso que encara podem fer algo!
    Lídia

    ResponElimina
  3. I encara queda molt de camí, s'ha de continuar lluitant!

    ResponElimina
  4. Jo crec q no es casual. Crec q s'ha tirat enrera xq el període en q es produïen mes baixes per baixes per malalties ja ha passat.

    ResponElimina
  5. AIXÒ DÓNA ÀNIMS ALS QUI LLUITEM I MOTIUS PER LLUITAR ALS QUE DIUEN "NO HIHA RES A FER:::"
    ´´

    ResponElimina
  6. No és casual, és pervers. Perquè ara dirà que no ho pot aplicar perquè Madrid no deixa, i així quedarà com una senyora. Ja veure'm si s'acaba aplicant

    ResponElimina
  7. Ànims a tots i totes!!! No em de parar!!! Força companys!!!!

    ResponElimina